December 17, 2012

Masalah Kerja


Semua kerja mana ada yang senang kan ?
Hari first kerja tu aku mmg datang awal lah . Hari kedua aku jem tengah jalan . *tipu* . Padahal saja keluar lewat . Susah nak cari parking segala .

Aku sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya ,sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya ,
sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya , sebenarnya ,
tak suka dekat seorang kakak ni . Dalam 13 org kakak kat situ , dan semua staff ada 14 org . Aku cuma tak suka kak tu ja . Bukan aku seorang ja . Ramai lagi la .

Mula-mula tu aku fikir jugak yang aku ni baru lagi. Mungkin apa yang aku buat tu mungkin ada salahnya . Takpelah dia nak tegur aku pun . Tak lelamaa ni , aku rasa dia macam nak control aku ja haa . Apa masalah dia ha ? Aku pun tak faham .

Kalau ye pun kak , jangan lah marah I depan customer. Tak ke malunya aku ? Mesti org label muka aku muka tak reti buat kerja . Kekadang tu rasa sakit hati pun ada .

Kakak-kakak yang ada dekat situ semua 12 org . Kak Pah ( shop manager) , Kak Su ( assistant shop manager), Kak Kurin , Kak Ida , Kak Ana , Kak Lela , Kak Wanie , Kak Yan , Kak Atin , Kak Wawa , Kak Nana , Kak Yaya . Tapi aku paling tak suka sekali Kak Ida lah .


Satu hari tu . Makcik tu mai beli baju sepasang , kanak2 lelaki punya lah . Aku pun buang heager then lipat lah nak letak dekat counter . Siapa suruh makcik tu jalan laju sgt pi tunggu kat counter tu . Tapi mkcik tu diam je . Tak kata apa pun . Sabar menunggu aku ni .


Kak Ida : Dilaaaa , cepat sikit lipat baju tu . Lipat sikit2 sudah la , satgy cashier nak bukak jugak . ( Dengan nada yg tempik menempik ok).

Aku pun just diam , lari pi dekat kaunter . Aku bukan jenis nak melawan lah . just diam . Start pada kejadian tu aku mula diam je kat tempat kerja. Memang diam .
Waktu petang yang sama jugak . Kak Atin pulak tegur .

" Dila jaga fitting room tau , kena cekap lah serve customer dengan jaga fitting" .
aku boleh trima cara kak atin tegur tu , sbb dia mai dekat aku . Then cakap pelahan2 , mmg sure aku sorang ja dengar . Aku pun just ended up dengan "okaay "


Lepastu aku mula diam . K sebelum ni aku bnyak cakp jugak . Peramah tahap . Lepastu jadi macam malas nak cakap . Aku bila ada masalah mesti diam je . Nak cakap takut lagi bertambah masalah kan ? so better keep quiet . Hah senang =='


Actually bahagian Children dengan dengan Bahagian Baju Sekolah . Err -,- It supposed to be my big big problemas . Tau tak ? Aku mana tau sgt pasal hrga baju sekolah + size dia sekali . Orang tanya pun aku mmg jawab " Tunggu jap ek ". Hah , dah aku mmg tak tau .


Then , satu customer tu . Dia nampak aku terpacak dekat bahagian Children tu . Eeee, aku tak suka bab baju sekolah nih . Terpaksalah serve , si Kak Ida tu ntah menghilang ke mana ntah :> bencikk. Then , Kak Ida datang :/ aku pun cakap lah . " Nah , Kak Ida serve sat " . Dia kata balik " Laaaaaa , awatnya yang tak serve sendiri ??? " . Memang masa tu kepala aku dah angin dah ni . Mana tak kurang ajarnya . Aku serve bahagian budak saja kot . Baju sekolah aku tak jaga . Lepastu kenpa mai kerja , kalau taknak layan customer ? Memang damn lah . Dengan kebodohanku bab pakaian baju sekolah ni , aku pun serve lah . Truly damnnnnn ==' .

Dila : Kak Ida , size 17 primary school ade tak ?
Kak Ida : Diam ja .
Dila : Ade takk ?
Kak Ida : Ntahlah , pi lah cari .

Gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!
Aku dah lah tak jaga bahagian tu . Aku pi tnya Kak Kurin lah masa tu . Cuma dia je ade kat situ . Haish -,-


----------------------------------------------------------------------------------------------

Kak Pah : Dila rehat .
Dila : Okay ,



sampai dekat kaunter nak punch card keluar rehat , tetiba ada makcik India pulak . Haishyyaa , nak apa pulak ni . Aku dah la kena rehat. Lapar woooo.

Makcik : Aaaaa adik , kasut sekolah size dia ni (anaknya) berapa ??
Dila : (Nah dugaan besar) . Errr , err , err kejap ek . Aku pi lah kat kaunter tnya siapa yg serve kasut nih ?? Ish .

Kak Ida : Dila pi serve sat , takkan nak biar customer macam tu kot .


ERRGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHH , bengannggg , benganngg , bengganngg .
Kau diam lah perempuan . Suka masuk campur hal aku . Control aku . Aku bukannya kereta mainan . Stupidoo !!


Kak Pah pun mai , then dia cakap. Pi lah rehat . Biar kak Pah serve .
Ya Allah , sedihnyaa dapat kwn sekerja macam Kak Ida ni .


-----------------------------------------------------------------------------------------


Aku tengah sapu sampah . Mmg aku sapu smpah tekun gila ahh . Pandang lntai dan smpah sahaja . Dok sat aku dengar ada org jerit nama aku . " Dila ! Pi tengok makcik tu , nak beli sweater nuh , satgi lah sapu lain "
Elok aku pi kat makcik tu , makcik tu cakap " Hm , xpelah dik . Tak jadi pulak "
Subhanallah . Geram !

------------------------------------------------------------------------------------------


Aku rehat dengan Kak Kurin . Dalam bilik rehat , aku tnya lah kat Kak Kurin .

Dila : Kak Kurin , dalila sebenarnya tak suka kat seorang kakak kat sini .
Kak : Siapa ?
Dila : Budak bju hijau (fulltime )
Kak : Mu ada masalah dengan sapa ?
Dila : Esh , malu nak habaq .
Kak : Sapaa ?
Dila : Kak Ida tu haaa
Kak : Ouh haaa , dengan Kak Atin mu ada msalah ?
Dila : Kenapa pulak kak cakap macam tu ?
Kak : Sebab Atin kata , " Awat adik tu , takmau cakap dengan org "
Dila : Manada lah . Dalila just malas nak cakap dengan sesiapa.
Kak : Ouh , pasal kak Ida tu mu jangan peduli sgt , Dia mmg ada angin tak baik . Smua staff mana suka prangai dia tau . Just ignore je .
Dila : Ye ke kak ?? Hmm ,
Kak : Kena pi report kat Cik Pah ni .
Dila : ISh , janganlah . Dahla Kak Pah tu bestfriend dia .
Kak : Bestfriend ? Tau tak , haritu depa gaduh . Kak Pah jalan kaki sensorang ja balik asrama .
Dila : Ish , teruk betul .


--------------------------------------------------------------------------------------


Mungkin semua staff dah tau yang aku tak suka dengan Kak Ida . Oleh sebab itu , Aku telah dijadualkan rehat bersama Kak Ida . Ish . 3 hari dah wey . Sedih jugak ahh . Kak Su saja letak jadual macam tu .

Ada satu hari tu , aku makan nsi . Memang tak tengok pun muka Kak Ida . Aku makan , then baca surat khabar . Alah , rehat pun 30mins ja . Malas nak layan org lagutu . Dia pun busy dengan hp dia . Org ade pkwe eh , gatai ah time2 rehat ni .

--------------------------------------------------------------------------------------


Sejak dari itu , setiap rehatku dipenuhi dengan jalan2 di The Store tengok CD's korea . Jalan2 sensorang . Tadi , aku pergi kacau kawan aku kerja dekat Borong Dinh.




-------------------------------------------------------------------------------------



Dalam bilik rehat


Kak Su : Dila rehat ek ?
Dila : Haa ,
Kak Su : Mu rehat dengan kak Ida kan ?
Dila : Yaaaa ,
Kak Su : Then , dia kat mana ?
Dila : Beli nasi kot. Ntah -,-
Kak Su : Ade masalahkan dengan dia ??
Dila : Tahu mana ??
Kak Su : Kak Kurin , Kak Yan , Kak Atin gtau .
Dila : Yup , haaaa .
Kak Su : Awat ? Kenapa ?
Dila : ( I told her everything which make me upset)
Kak Su : Sbar lah . Kita nak kerja . Pikir kerja . Kak Ida pernah tak cakap dengan Kak Pah dan Kak Su bnyak hari tau . Dia boleh kerja sekali . Tapi tak cakap . Sapa pun tak suka dekat dia tu . Time kerja , KERJA . Lepas kerja . Lantak pi lah , hang nak cakap dengan aku ke tak . Kak Su dengan Kak Pah tak boleh nak bahagiakan 12 org staff sekaligus . Dengan cara susun jadual sekali ni mungkin mampu kot .


---------------------------------------------------------------------------------------------



seriously aku letih kerja dekat situ . Tido tak cukup . Makan tak cukup . Online tak puas . Ni disebabkan cuti je aku update blog . Esok merupakan cuti last aku tau . Org mungkin ramai beli baju skolah , so tak boleh cuti lah . Tapi aku tetap akan ambik MC . Aku bukan ada daya tahan yg kuat sgtt.

















December 2, 2012

Kerja


Aku cari kerja 3 hari berturut2 selepas sahaja hbis paper akaun . Bnyak sgt borang aku isi then hantar , naik sakit kpala aku ni haa . Selalunya aku pergy Kangar sbab nak outing dgn kawan2, shopping , karoke , bowling and etc . Tapi aku kali ni aku pi semata2 kerana KERJA .




Hari yg ke3 iaitu kemarin, alhamdulillah dapat jugak . FYI , aku ketja dekat situ hnya sementara lah yunk . CSA Partime means kontrak aku dengan depa hnya sebulan . Dari 2/12 sampai 10/1 . Kenapa diorang ambik sebulan ? Untuk baju2 sekolah . Org bnyak beli baju sekolah . Jadi , tak perlulah jelly ok ? LOVE ampa<3 Aku pi agak lewat jugak , kelam kabut dengan tak reti nak edit gambar . Galak sgt nak upload gmbar jugak . Saja bikin surprise , haha. Padahal org buat taktau je. Aku canggak dulu kat depan kedai tu , 5 min ada la . Diorang tak bukak pintu lagi ( yaka pintu ? *lantakkkklahh* ) Haish , dok sat , depa bukak , aku pun . Salam kak , saya pekerja baru sini . Depa pun , Hai adik baru !! *Selamat Datang* . Terus ke kaunter depan . Isi 4 borang , fuh penat . Kak Pah ( ketua ) , dia baik loh . Dengan sopan santun lah . Aku suka tgok dia , suka sgt . Mesti korang bayangkan yg kak pah ni gemok , pendek dan mulut bnyak kan . Padahal ironinya (terbalikkan) . Yeah , suka gila tgok dia . Setiap 2jam , dia mai kat aku . " Dalila , Okay ? Rasa lenguh kaki tak ? " Aku pun okay lah , walaupun ada jugak rasa lenguh tu . HAHAHAHHAHAHAHA Banyak sgt kakak kat situ . Semua knal aku . Aku ja tak knl sgt diorang . Ada pnggil dalila ,ada pnggil ila . Macam2 lah . Yang paling lawak . Diorang tnya aku budak sekolah agama ker ? Haa, elok sgt . Aku cakap lah Syed Alwi , then diorang tnya lagi . Ambik aliran ape ? Sains tulen , haaa plus Akaun . Depa pun , ohh nak jadi DOKTOR nii . *KEMASS* Kak Sha (maybe nama dia ) . Tanya lah aku tadi , adik ni habis kontrak bila? 10/1/13 lah kak . Dia pun , sama lah kitooo . 4 org kat stu hbis 10/1 . sambung lagi , adik takpelah bakal DOKTOR , ada kerja jugak nnt . Nohaii . Doktor apa lagu ni kak ? Belajar paling malas . Tahu tak , kenapa kena sebut * SEWAMAT WATANGGGGG tu ?* Sbb ada markah lah dear . Kalau kita sebut tu , kita boleh dapat BONUS =.= . Bonus rm150 . Sebut pi lah aku pun . Mula2 aku sebut tu mmg macam @#$%^&*((*&^%$#$%^&* ja , lepastu okay lah . Lagi semangat adoo , demi duit masuk lah . Then , kena pakai LIPSTICK . Itu wajibulminalghunnah . Nahai . Tak pernah2 aku pakai lipstick . Kena pakai jugak . Bangang sungguh . Kena mengomel yg mak aku lah ni. Aduhh . Kasut aku , bukan kasut aku pun sbnrnya . Kasut adik aku . Dahla ketat , dengan aku pulak , kuku kaki panjang berjela . Memang sakit je kaki gua ni . Aduh , kena beli kasut baru jugak lah nnti . SOLAT ? saya boleh keluar bila2 masa sahaja untuk solat . Tapi tak boleh kuar ramai2 . Hehe . Saya akan solat tanpa tinggal . Sebab solat tu WAJIB , walaupun kita kerja kan ? " Dia ada pesan , kalau kerja sekalipun . Jangan tinggal solat " Thanks dia . Pdahal sapa dia ni? Okay , rahsia . Tapi dia bukan Bf aku . K , Apa itu "BODY CHECK " " SELUAR SKINNY " "PAGODA" " SERVER NO" Aku pun baru tau . Siapa ni MISTERY SHOPPER ? diorang ni yg akan nilai kerja kitaorang . ACT cemni lah , diorang mai kat tenpat kerja kita . Lepastu mai beli baju , padahal depa tgah menilai kerja kita . Woahhh , takutt . kalau nampak smpah kena kutip/ sapu =.= kalau lantai kotor kena mop . Masing2 kena jaga compartments dia lah . Sapa leka , dia kena denda oooo . Berdiri FULL TIME *rule gile* Kbye



December 1, 2012

Birthday Adik



Birthday adik aku yg ke 12. hah , dah boleh buat IC ni . hewhew .
Aku ada buat kan kek kat dia .


Sebelum tu pegy Cmart , beli barang dekat atas cmart tu , beli punya beli (include hadiah) tak sedar pun bila ditambah2 tu bapa ringgit . Lepastu takpe lah . Pi bayar tengok , rupanya RM75.60 . Wah , gamat ni . Mahal gila .
Haha , naseb baik adik aku (izzati) ada bawak bnyak duet . heee , untunglah .
Lega sikit aku ni .


Balik rumah , tengok2 bintang2 yg kek tu takdak . Rush pulak pi Simpang 4 beli benda tu . Dah balik rumah , solat Maghrib dulu . lepastu mulalah mengomel kek tu .





Hah , ini yg aku buat . Walaupun herot2 , aku buat sedap tau . Sebab aku bawak 2 potong dekat Haiza dengan Fiza . Haiza cakap sedap ==' (bangga) . Fiza tak makan lgi , dia simpan dalam peti ais . Hewhew .


HAPPY BIRTHDAY :)

November 28, 2012

Kerja Apa ?


Lepas habis exam akaun semua pakat2 dok cari kerja dah . Aku pon nak kerja jugak , cuma taktau je lagi kat mana .

Bebudak Plkn tak boleh la nak apply mana-mana kerja . Yelah , Awal January diorang dah masuk latihan . Eh , sebenarnya sama ja pun . Plkn pun best jugak . Builds mental and physically strong . Kena tough lah duk sana .

Aku dah dapat borong kerja ni .


Yeah , first borang aku dapat . Dapat sebelum nak ambik akaun kertas2 . Thanks lah dekat haiza , sbb dia yang tolong ambik borang tu .

Petang ni nk jalan2 cari kerja lagi . Cari banyak- banyak , lepastu boleh lah pilih nak ambik yg mana satu .

Eh eh , taknak pulak kerja yang jauh2 .

Freedom




Kita divorce talak 3 tau , tak boleh dirujuk semula sehingga seorang perempuan berkahwin sekali lagi dan menceraikan suami barunya . Baru boleh kahwin . HAHA , Apala aku ni =='


Alhamdulillah , selesai jugak menjawab 10 subjek . Dimana keseluruhannya adalah 24 kertas . Spm agak susahlah berbanding trial . Ada subjek yang aku betul2 confident dapat A. Subjek teras je . Aku target 5A . Tapi rasa macam tak mampu je . Lastly , ku tawakal kepada Allah . Aku dah usaha bnyak dah .

Eh , rasa macam sunyi pulak bila dah hbis sekolah . Rasa rindu semua ada . Kalau tidak , pagi2 pukul 7.30 dah berangkat ke sekolah . Lepastu ada P&P macam biasa . Pukul 3.30 pulang .

Lepas ni kan , mesti hidup tak teratur kan ? Jalan sini , jalan sana , makan sini , makan sana , kerja , online twentyfourhours, mengadap tv , mevemmpitt(ini best) , blogging , twittering , dengar lagu , buka movie . Ntah -,- Memang lifeless lah selepas skolah ni .


Bagi aku , sebelum dan selepas Spm adalah sama . Aku belum merasai kenikmatan selepas Spm. Yela , setiap hari aku online , twitter . Mana ke tak samanya . Kalau orang yg study betul2 hard , mesti rasai kenikmatannya . Dulu masa Form3 ada lah jugak rasa kenikmatan tu . Letih lah , aku study sampai pagi . Otak mmg full dengan buku .


Aku ada tnya mak aku tadi , macam mana kalau kak ngah dapat sikit ? Mak cakap tak mungkinlah . *harapantinggi* . Ouh , kalau mungkin ? :> sedihnya -,- Tak sanggup nak ambik result sebenarnya . Aku tak banyak study pun . Aku study mana yg aku suka study .


Kalau diberi pilihan untuk mengulangi Spm , aku mmg taknak dah . Sebab ianya sangat menyeksakan .

Adakah anda menyesal dengan mana2 subjek Spm anda ?
- The answer is YES . Saya sangat menyesal dengan subjek Chemy . It was very easy before , but now quite hard to understand . Aku tak tahan tengok formula yg begitu bnyak , kena hafal process , kena hafal eksperiment dan segalanya lah


Subjek yang paling confident dan bersemangat ?
- Sejarah dan Matematik . IDK , tapi I suka lah . Macam sure je nak dapat A . Ya Allah , insyallah bolehnya .


Subjek yg kurang yakin ?
- Additional MATH . Ouh , rasanya senang daripada trial . Why I am so careless ?
Padahal aku boleh buat , tetapi rasa macam bnyk salah . Dah , dah , dah . Takmau pikir .


Subjek paling pening ?
- Akaun tau tak . Dah la dia bagi kertas JURNAL dan LEJAR . Lepastu kami mana tau nak guna . Semua pakat cannggak ja. Aduh , gawat satu dewan tadi tau . Aku buat taktau je tadi . Belagak pandai , belagak macam aku tau . Puii XD


Hah , rasa macam tak best pulak nak tinggalkan kengkawan . Adakah kami sekelas nnt akan rapat sebegini apabila berjumpa suatu hari nanti ? soalan cepumas . Aku pun tak boleh jawab .

Ya Allah , Aku mohon dijauhkan daripada sifat sombong suatu hari nanti . Aku taknak mana2 rakan yg jumpa aku , lepastu aku buat tak kenal . Aku takmau , k takmau .


Gonna miss uolss ,
Haiza , Mimie , Nizah , Fyza , Waini , Tikah , Basyirah , Yanie , Ain, Faten , Amira , Dayang , Jibek , Fatin Zalikha , Syakirah , Eton , Shahiq , Fadzli , Azhan , Afiq , Afifi , Hanif , Amirul , Shahrul , Kerol , Ammar , Faiz , Akim , Putra .


MUKA SEBELUM AKAUN



FREEDOM FROM BOOKS :D




#BUAT COMELS , HAHA


Cuti rehat SPM selama 3 bulan merupakan suatu titik kepada menghadapi peringkat pembelajaran yang mencabar seterusnya jika berpeluang melanjutkan pelajaran .




October 20, 2012

Belajar dialek Kelantan


Tahniah kelantan semalam menang ! aku punya seronok tgok bola smbil bertweet .

mari belajar n mengenal dialek2

kElantan...kelantan da best..



1. Agah = sombong

2. Aloh la = mengeluh

3. Bekok = bergurau

4. Bekwoh = kenduri,biasanya kenduri kawin

5. Bera = lari bertempiaran

6. Beso = biasa

7. Blana = banyak-kuantiti yg banyak

8. Blana-kokna = terlalu banyak

9. Blarok = berarak semasa majlis kawin

10. Bleber = berleter

11. Blengah = rasa tidak selesa-melekit

12. Blikat = bahagian belakang badan

13. Bojen = fesyen atau style rambut

14. Borak = semakin parah-sakit

15. Brehi = menyukai atau minat

16. Brembah = bergaduh- utk haiwan

17. Brona = membuat perangai-menangis

18. Brunga = berlari

19. Cakduh = mereka yg kurang kemas

20. Cakpuh-cakpuh = perbuatan melompat2

21. Cedung = bersawah

22. Cekak = larat

23. Cetong = gayung

24. Cok = cangkul

25. Cokek = mencucuk jari ke pinggang org lain

26. Cokoh = duduk

27. Colek = pencicah


28. Come-lote = terlalu cantik

29. Culah = liar,tidak jinak(haiwan)

30. Derak = keluar bersiar-siar

31. Dumoh = rumah

32. Ejas = memikat

33. Gege = bising

34. Glecoh = tergelincir

35. Glegaa = lantai

36. Gorek = pengasah pensel

37. Grentok = jambatan

38. Gubak = kedudukan yg terakhir

39. Hambak = mengejar

40. Hudoh-banga = sangat hodoh

41. Igak = tangkap

42. Itee-lege = terlalu hitam

43. Jelo = terlebih

44. Jenero = tertido

45. Jerik = menangis

46. Jet = perbuatan menendang

47. Jolo = betul

48. Jula = dahan pokok

49. Kalar = pensel warna

50. Kale = pensel

51. Kekoh = gigit

52. Kelik = balik

53. Kemah-kemim = ikatan yg terlalu ketat

54. Kerah-kejun = kaku

55. Khenak = membuat jahat

56. Kicik = membuang air besar tidak sengaja(sedikit)

57. Kore = sejenis alat utk memarut kelapa

58. Kube-lembe = berselerak


59. Kuca-bara = berselerak

60. Kura = menconteng

61. Lak’eh = tidak bermaya

62. Lorak = melakukan kerja kelam kabut(nak cepat)

63. Manis-letin = amat manis

64. Masem-purik = amat manis

65. Masin-perak = amat masin

66. Meroh-mere = merah padam

67. Meroh-nyalo = merah yg sgt terang

68. Meta = sekejap

69. Mokte = rambutan

70. Mongek = pembonceng motosikal

71. Mulo = masa lampau

72. Nacar = terlajak

73. Ngelik = mengelak dari sesuatu

74. Ngenkok = menyenkeh

75. Ngolek = gelecek bola

76. Nyetok = kejang

77. Pahit-lepe = terlalu pahit

78. Panah-cen-cen = amat panas(cuaca)

79. Parok = parah

80. Pekong = membaling sesuatu

81. Perik = serik

82. Pitih = duit

83. Prange = tempat letak ikan utk dibakar

84. Puteh-lepuk = amat putih

85. Ralik = berkhayal atau mengelamun

86. Rekngan-napun =ringan sangat

87. Repih = mematahkan

88. Royak = beritahu

89. Samah = 50 sen

90. Sengonti = betul-betul(tidak tipu)

91. Sokmo = selalu

92. Suloh = dahi yg luas

93. Sumbak = tertekan

94. Tawa-leba = tawar

95. Tebolah = cuai

96. Tiok = menangis

97. Tok rok = tidak larat

98. Trembe = benda yg tergantung tp tidak kemas spt baju

99. Tubik = keluar

100. Turik = sakit telinga akibat bunyi bising







#entry ni aku tak buat . aku pun tak reti lah . aku copy sini
http://lauryllavender.blogspot.com/2011/12/belajar-bahasa-kelantan.html
Follow lah dia sekali , blognya comel :)




#

October 11, 2012

Rindu


Bila activate balek fb , tengok wall post lama2 , tgok status aku yg macam #@$#%^? apa ja . Haha , renddu time kem lol ,

Ada la kawan2 tag gmbar sikit2 dalam fb ni .


ni gmbar masa Form 3 , time dah nak dekat exam .
#hidayah, dalila , syifa n suhaida - roomate .
thanks dekat syifa , sebab dia yg upload.



ni kem agama , masa form 4 , temabam giler muka aku . ni masa dekat kedai mkn . kita kena buat task , tinjau macam2 la kat tempat tu . tnya pasal , ekonomi , adat resam , tradsi , lepastu bentang ~





ni kem masa kat penang Form4 , hemm , we are lucky sbb boleh bergambar dgn raja perlis . sebelum pulang , fasi bg CD soarang satu , dalam tu adagmbar sepanjang kem tu berlangsung . budak sekolah aku yg pi 3 org ja . 3 orang , naik bas asing-2.













ni kem yg paling happening gila2 . thanks dkat quah sbb guna dslr dia dan dia yg upload .







August 16, 2012

Trial 7/8 ----> 6/9


7/8 dah start trial . Semua pelajar spm dan pmr pon sibuk lah baca buku . Tak terkecuali aku . Tapi aku baca sikit ja , tdoq ja lebih .

RA O11 A004 . Depannnya aku duduk , memang tak best sgt sebab kat situ agak panas dan tak kena kipas . Tapi aku msih bersyukur sebab ada tempat nak jawab exam kan ? ,

Bm - aku silap tajuk , maybe . Aku pilih cerpen buat karangan yg 350 tuh . So , kepada sesiapa nak amik exam bm nnti, tolonglah jgn ambik cerpen sebab cikgu aku kata susah nak dapat markah . Ambik lah , karangan fakta @ cerita . Pandai-pandai lah reka ayat . Bm aku target A- ja . Aku tau aku bukan pndai sngt pon . Petengahan pon dapat B+ .

Bi- Okay ja , tapi masih tak puas hati lagi sebab aku target A , tapi cara aku menjawab tu mcm nak dapat B kebawah ja . Tapi harap2 lah okay2 saja . Sebelum ni aku dapat B ja . Takpa , I'm sure spm betul nnt dapat A .

Sej - Teramat susah . Kertas 1 agak ok la , tak lah susah lah . Cool ja :) Mai Kertas 2 , bukak2 soalan dah taktau nak buat dah . esei tu susah amat- amat . Bab 8&9 mmg aku tak faham apa lah . Dengan cikgu baru ni , tak ajaq apa langsong . Haish , feedup lah . Petengahan aku dapat B. Tapi aku stil target A :)


Pi - Kertas 1 tak boleh sngat . Banyak jawapan aku buat salah . Aku tak baca buku langsong . Aku pulun dok baca kimia . Malam exam Pi , aku study kimia . Lepas sahur baru stdy agama . Jadi kelam-kabut pon ada . LAst2 , pi jawap jala. Pi aku dapat A- masa pertengahan . Lepas ni taktau lah mcm mana . Kertas 2 ok :D *kenyih


Kmia - Hohhhhh , CANNOT GO betul lah ! Aku dah stdy tak sngga . Mcm ni dia balas kat aku ? Geram , smpai hati dia buat mcm tu . Hemm , jemmmm . Kertas 1,2,3 semua susah :/ . Kertas 2 mcm tak belajaq langsong tajuk2 tu . Kertas 3 boleh tahan lahh .


K lepas raya semua killer subject . Addmath , math , fizik , akaun dengan bio . Wish me goodluck :) Addmath tlong lah berbaik - baikkan dengan aku .



* kawan aku pulun stdy kimia , aku ambik gmbar senyap2 . HAHA

* lakonan semata mata , bukan baca buku pon . tunduk ja .




Chemistry ohh


*eheee , waini n eja comel kan ?



FYI : gmbar di atas tak edit pon sebab kamera tu dah memang mcm tu la .

# ni masa bukak puasa ni :) Terik matahari , ghaha



June 25, 2012

ADIK NISAH , Thanks youu :)



For my short entry , I wanna to tell you about my junior . Heee , Her name is Anisah Bt Zairuddin . Hmmmm , aku knl dia sbb dia satu kumpulan pengawas gn aku . Dia ni nakal jugak la , sbb jarang turun bertugas . Tapi kak ketua dia pon sama la . Pemalas nak mampus . HAHA * bad laugh ~ Dia sgt comel . Seriously I say, I love her personality . she is very shy person dan agak senang bersembang. Dan dia selalu gelak , Tu yg I suka tuu . Lagi satu suka tgok muka dia macam sowang kakak ni . Heee . Nama ? Dirahsiakan . Tapi nisah tau sapa .


Actually , Apa yg mmbawa aku untuk update pada senja ini , adalah sbb dia update blog psl aku , even sedikit but akak touching la adik . K thanks :* Kalau nk tgok .
bukak laman web ni -----> aboutnisah.blogspot.com . dan cri entry pasal " Newbiee here " * xsilap lah .


Aku saja suka2 nak post kat wall dia hrtu , memandangkan kmi dah lama tak jumpa sbb kami x bertugas . Kalau nmpak pon dia bukan pon nk cakap sgt , She is SHY okayyy . Heee

Ni yg aku post :




Saja ja tnya psl blog , kot2 la dia ada .Tak sngka dia interest berblogging , pstu dia terus create . Yeahh ~ Dapat jugak akak jd blogwalking nnt . Boring2 nnt akak bukak la blog adik yg comey loteyyy ni . Heeee :)
T akak follow sbb intrnet agak slow . Lagi 1 , sorry trlambat sbb , akak baru baca yg adik post kat fb tuu . tgok ja link tu , akak terus buat entry psl adik




* dia comel kan ? <3
* adik , kak . HAHA . time hari guru :)


k , gtg . Btw . nisah thanks for everthing n tq jugak sbb jd adik kumpulan pgws yg nakal . HAHA :))

April 27, 2012

Apasal Ney ?



K . Malam ni aku takde mood pon sebenarnya nak update blog . Tetapi memandangkan aku takde siapa yg aku nk cerita , so aku luahkan kat blog aku nih .

What wrong with you ? Come on laa , Jangan la mcm ni . Aku tak suka la mcm ni . Tak suka okayy . Sebenarnya apa yg dah jd ? Aku sendri pon taktau . Smpai hang abaikan aku. Whoaahh , Please ! Tak suka hidup mcm ni . Hidup kena la aman-2 . Ni apa cerita ni . Aku malas nak fokus benda mcm ni . Aku sndri pon nk SPM thn ni . Kan ? :3


Dulu or sebelum-sebelum ni hang baik saja . Status aku smua hg like . Pastu hari ni dan kemaren bila aku update status ja hg tak like . Apasal ? Aku peliklah kan . And setiap kali hang update stts , macam kena kat aku ja . Aku takmau arr , Hidup mcm ni . Aku sayang hmpa . Yes ! Hmpa semua . Kalau rasa aku ni buat salah kat ampa just cakap la . Aku bukannya baik sgt kan . Manusia semua buat salah .


Actually , aku kesian tengok hang . Okay , aku hntar msej tak balas . takpa la . mana la tau kot2 hang takde kredit . Then, bila aku online , aku nmpak hang online . Bila aku nak tgor . Terus hang offline . Awat haihhh . Baru nak tegur ja . Dah buat mcm tu dah . Aku tgok ada seorang budak ni post gmbar , then naik la kat bawak tu .
*2minutes ago okay . Pastu hang like kan ? Maksodnya , hang tak offline lagi la kan ?


Awat ntah neyy . Aku tak suka gadoh gadoh . Aku tak suka marah marah . Aku sabar ja ni okay . Tak pa la . dah nak hide sangat . Okay , Go on lah sayang .

tapi kami ni tetap sayang hmpa tau :3
nah nah <3


Ingat tau , walau mcm mana pon kami sayang kat hmpa . serius neyh . Balas la msg kami . Online la . Tak kan nak jd mcm ni kot :(

April 26, 2012



Mesti tgok duluuu :

http://www.youtube.com/watch?v=CzkAPMWNSGc&feature=share%27%2C%29



Bergaduh dgn kwan2 ? Eh2 , tak kan tak pernah . Mestilah ==
tapi lastly baek jugak , Hihi <3
Mengorat , Mintak no tepon , Facebook, Relationship ?
Hah , dah jadi perkara biasa . Mula2 knl kat FB dulu , pastu mula la gatai tgn mintak no telefon . Pastu , merela2 laa . Tak lama , " in a relationship with " HAHAHAAH . * kata kat diri sendri :))

Main lompat2 , main pemadam , main tudung tin , main sepak tin , makan coklat kanak2 , kena denda , ambik gmbar . Semua tuu seronok tau . Berkelai gn adik tarik2 rambut pon syok . La ni , dah tak bole dah . Depa pakat busy . Tgok la , ptg2 mcm ni kuar pi skolah . Malam ja boleh cakap . Yg dok ka asrama lgi laa , mau tak renduu . Sebulan tak balik , call call ja la . UPSR,PMR,SPM . Aegyoo ~

yg penting kan , semua tu kita engat nnt bila dah tua . tak seronok jugak kalau hidup dgn takdak experience yg ekstrem neh . haha

K bye -,- Nak pi salam salam tokwan . Dia nak balik Pahang dah . Mau nak bawak kami pi sama . Dia kata lepaih periksa , dok la sana . Boleh kerja . Hehe, tak pa kot noh . Perlis seronok lagi . Wuuuuuuu ~ Ada pakwe , :)

March 22, 2012



Hoyeahhh . Result sangat sangat lah menurun . Diagnostik okayy jew . Huh :'(
Bm , Sj , Ag , Addmath , Bio , Fzik result yg menurun . Yg lain semuaa naik2 .

Ujian 1

BM : 75
BI : 85
SJ : 48
MT : 56
MM : 82
PI : 75
FIZ : 48
KM : 57
PK : 55
BIO : 38 FAIlED !!

Hoyeahhh . Hari isnin harituu mmg sedih . Hurm hurm , Addmath menurun , Bm menurun . Bio failed . Eh2 , Sej pon terok . Apa neyyyy :(

Time kelas Sej mmg touchinng gila . Kawan aku semua mrkah 70above , akuu sorang 40 . Mana tak sedihnya . Teriyakk depan cekgu terus . Cikgu kata " Ini sabgai satu cabaan . Usaha lagi " Subjek paling aku minat sekali sej la . Kenapa la jd mcm ni .


MUHD AFIQ AZEMI and PUTRA NIK AIMAN MUSTAQIM
Okayyyyy . Ujian ney , time hmpaa . Sokayy , tunggu pertengahan . Aku pulakk nak bangga . HAHAHAHAA .


Hummm .Tapi hrini aku syok satt . BI aku dapat 85 , HAHA . Aku merapu apaaa ntah . Boleh jugak . :))

K byee ! Nak pi study group gn kawan2 . Nak fight samaa budak laki .
Especially Afiq ,

AWESOME FOLLOWERS