November 28, 2012

Kerja Apa ?


Lepas habis exam akaun semua pakat2 dok cari kerja dah . Aku pon nak kerja jugak , cuma taktau je lagi kat mana .

Bebudak Plkn tak boleh la nak apply mana-mana kerja . Yelah , Awal January diorang dah masuk latihan . Eh , sebenarnya sama ja pun . Plkn pun best jugak . Builds mental and physically strong . Kena tough lah duk sana .

Aku dah dapat borong kerja ni .


Yeah , first borang aku dapat . Dapat sebelum nak ambik akaun kertas2 . Thanks lah dekat haiza , sbb dia yang tolong ambik borang tu .

Petang ni nk jalan2 cari kerja lagi . Cari banyak- banyak , lepastu boleh lah pilih nak ambik yg mana satu .

Eh eh , taknak pulak kerja yang jauh2 .

Freedom




Kita divorce talak 3 tau , tak boleh dirujuk semula sehingga seorang perempuan berkahwin sekali lagi dan menceraikan suami barunya . Baru boleh kahwin . HAHA , Apala aku ni =='


Alhamdulillah , selesai jugak menjawab 10 subjek . Dimana keseluruhannya adalah 24 kertas . Spm agak susahlah berbanding trial . Ada subjek yang aku betul2 confident dapat A. Subjek teras je . Aku target 5A . Tapi rasa macam tak mampu je . Lastly , ku tawakal kepada Allah . Aku dah usaha bnyak dah .

Eh , rasa macam sunyi pulak bila dah hbis sekolah . Rasa rindu semua ada . Kalau tidak , pagi2 pukul 7.30 dah berangkat ke sekolah . Lepastu ada P&P macam biasa . Pukul 3.30 pulang .

Lepas ni kan , mesti hidup tak teratur kan ? Jalan sini , jalan sana , makan sini , makan sana , kerja , online twentyfourhours, mengadap tv , mevemmpitt(ini best) , blogging , twittering , dengar lagu , buka movie . Ntah -,- Memang lifeless lah selepas skolah ni .


Bagi aku , sebelum dan selepas Spm adalah sama . Aku belum merasai kenikmatan selepas Spm. Yela , setiap hari aku online , twitter . Mana ke tak samanya . Kalau orang yg study betul2 hard , mesti rasai kenikmatannya . Dulu masa Form3 ada lah jugak rasa kenikmatan tu . Letih lah , aku study sampai pagi . Otak mmg full dengan buku .


Aku ada tnya mak aku tadi , macam mana kalau kak ngah dapat sikit ? Mak cakap tak mungkinlah . *harapantinggi* . Ouh , kalau mungkin ? :> sedihnya -,- Tak sanggup nak ambik result sebenarnya . Aku tak banyak study pun . Aku study mana yg aku suka study .


Kalau diberi pilihan untuk mengulangi Spm , aku mmg taknak dah . Sebab ianya sangat menyeksakan .

Adakah anda menyesal dengan mana2 subjek Spm anda ?
- The answer is YES . Saya sangat menyesal dengan subjek Chemy . It was very easy before , but now quite hard to understand . Aku tak tahan tengok formula yg begitu bnyak , kena hafal process , kena hafal eksperiment dan segalanya lah


Subjek yang paling confident dan bersemangat ?
- Sejarah dan Matematik . IDK , tapi I suka lah . Macam sure je nak dapat A . Ya Allah , insyallah bolehnya .


Subjek yg kurang yakin ?
- Additional MATH . Ouh , rasanya senang daripada trial . Why I am so careless ?
Padahal aku boleh buat , tetapi rasa macam bnyk salah . Dah , dah , dah . Takmau pikir .


Subjek paling pening ?
- Akaun tau tak . Dah la dia bagi kertas JURNAL dan LEJAR . Lepastu kami mana tau nak guna . Semua pakat cannggak ja. Aduh , gawat satu dewan tadi tau . Aku buat taktau je tadi . Belagak pandai , belagak macam aku tau . Puii XD


Hah , rasa macam tak best pulak nak tinggalkan kengkawan . Adakah kami sekelas nnt akan rapat sebegini apabila berjumpa suatu hari nanti ? soalan cepumas . Aku pun tak boleh jawab .

Ya Allah , Aku mohon dijauhkan daripada sifat sombong suatu hari nanti . Aku taknak mana2 rakan yg jumpa aku , lepastu aku buat tak kenal . Aku takmau , k takmau .


Gonna miss uolss ,
Haiza , Mimie , Nizah , Fyza , Waini , Tikah , Basyirah , Yanie , Ain, Faten , Amira , Dayang , Jibek , Fatin Zalikha , Syakirah , Eton , Shahiq , Fadzli , Azhan , Afiq , Afifi , Hanif , Amirul , Shahrul , Kerol , Ammar , Faiz , Akim , Putra .


MUKA SEBELUM AKAUN



FREEDOM FROM BOOKS :D




#BUAT COMELS , HAHA


Cuti rehat SPM selama 3 bulan merupakan suatu titik kepada menghadapi peringkat pembelajaran yang mencabar seterusnya jika berpeluang melanjutkan pelajaran .




AWESOME FOLLOWERS