December 2, 2012

Kerja


Aku cari kerja 3 hari berturut2 selepas sahaja hbis paper akaun . Bnyak sgt borang aku isi then hantar , naik sakit kpala aku ni haa . Selalunya aku pergy Kangar sbab nak outing dgn kawan2, shopping , karoke , bowling and etc . Tapi aku kali ni aku pi semata2 kerana KERJA .




Hari yg ke3 iaitu kemarin, alhamdulillah dapat jugak . FYI , aku ketja dekat situ hnya sementara lah yunk . CSA Partime means kontrak aku dengan depa hnya sebulan . Dari 2/12 sampai 10/1 . Kenapa diorang ambik sebulan ? Untuk baju2 sekolah . Org bnyak beli baju sekolah . Jadi , tak perlulah jelly ok ? LOVE ampa<3 Aku pi agak lewat jugak , kelam kabut dengan tak reti nak edit gambar . Galak sgt nak upload gmbar jugak . Saja bikin surprise , haha. Padahal org buat taktau je. Aku canggak dulu kat depan kedai tu , 5 min ada la . Diorang tak bukak pintu lagi ( yaka pintu ? *lantakkkklahh* ) Haish , dok sat , depa bukak , aku pun . Salam kak , saya pekerja baru sini . Depa pun , Hai adik baru !! *Selamat Datang* . Terus ke kaunter depan . Isi 4 borang , fuh penat . Kak Pah ( ketua ) , dia baik loh . Dengan sopan santun lah . Aku suka tgok dia , suka sgt . Mesti korang bayangkan yg kak pah ni gemok , pendek dan mulut bnyak kan . Padahal ironinya (terbalikkan) . Yeah , suka gila tgok dia . Setiap 2jam , dia mai kat aku . " Dalila , Okay ? Rasa lenguh kaki tak ? " Aku pun okay lah , walaupun ada jugak rasa lenguh tu . HAHAHAHHAHAHAHA Banyak sgt kakak kat situ . Semua knal aku . Aku ja tak knl sgt diorang . Ada pnggil dalila ,ada pnggil ila . Macam2 lah . Yang paling lawak . Diorang tnya aku budak sekolah agama ker ? Haa, elok sgt . Aku cakap lah Syed Alwi , then diorang tnya lagi . Ambik aliran ape ? Sains tulen , haaa plus Akaun . Depa pun , ohh nak jadi DOKTOR nii . *KEMASS* Kak Sha (maybe nama dia ) . Tanya lah aku tadi , adik ni habis kontrak bila? 10/1/13 lah kak . Dia pun , sama lah kitooo . 4 org kat stu hbis 10/1 . sambung lagi , adik takpelah bakal DOKTOR , ada kerja jugak nnt . Nohaii . Doktor apa lagu ni kak ? Belajar paling malas . Tahu tak , kenapa kena sebut * SEWAMAT WATANGGGGG tu ?* Sbb ada markah lah dear . Kalau kita sebut tu , kita boleh dapat BONUS =.= . Bonus rm150 . Sebut pi lah aku pun . Mula2 aku sebut tu mmg macam @#$%^&*((*&^%$#$%^&* ja , lepastu okay lah . Lagi semangat adoo , demi duit masuk lah . Then , kena pakai LIPSTICK . Itu wajibulminalghunnah . Nahai . Tak pernah2 aku pakai lipstick . Kena pakai jugak . Bangang sungguh . Kena mengomel yg mak aku lah ni. Aduhh . Kasut aku , bukan kasut aku pun sbnrnya . Kasut adik aku . Dahla ketat , dengan aku pulak , kuku kaki panjang berjela . Memang sakit je kaki gua ni . Aduh , kena beli kasut baru jugak lah nnti . SOLAT ? saya boleh keluar bila2 masa sahaja untuk solat . Tapi tak boleh kuar ramai2 . Hehe . Saya akan solat tanpa tinggal . Sebab solat tu WAJIB , walaupun kita kerja kan ? " Dia ada pesan , kalau kerja sekalipun . Jangan tinggal solat " Thanks dia . Pdahal sapa dia ni? Okay , rahsia . Tapi dia bukan Bf aku . K , Apa itu "BODY CHECK " " SELUAR SKINNY " "PAGODA" " SERVER NO" Aku pun baru tau . Siapa ni MISTERY SHOPPER ? diorang ni yg akan nilai kerja kitaorang . ACT cemni lah , diorang mai kat tenpat kerja kita . Lepastu mai beli baju , padahal depa tgah menilai kerja kita . Woahhh , takutt . kalau nampak smpah kena kutip/ sapu =.= kalau lantai kotor kena mop . Masing2 kena jaga compartments dia lah . Sapa leka , dia kena denda oooo . Berdiri FULL TIME *rule gile* Kbye



AWESOME FOLLOWERS