January 18, 2013

Susahnya mencari


Recently , aku jadi orang lembap sgt . Sbb apa ? sebab duduk rumah terperap je . Jadi fed up ah wey . Haaaa , cemtu lah . Bukan apa , sejak berhenti daripada kerja dekat kedai Hari-Hari ni susah pulak waa nak dapat kerja .

Sakit hati punya bukan main. Aku ni satu . Lil bit choosy sgt . Krja tu belambak-lamak. Bukan apa , aku nak cari kerja yg agak tak tough sgt . Lpstu , balik awal . Ade shift cenggitu haaaa baru okayy (Y).

Aku taknak susahkan diri aku sendiri . Gaji tu , aku serius tak pnah pkir pun bapa RM . Serius weh . Aku just nak isi masa lapang ja . Aku x suka duk umah ni tahu . Boring . Apa yg aku buat bila duk umah ?? Twitter , Whatsapp, Fb , lepastu buka Maaduu.com . Haaa , berkemungkinan besar aku nak dapat madu ni , selalu sgt duk buka maaduu.com .

Masalah nya . Aku nak cari kerja yg berciri2 macam ni haaa :

1) Dekat dengan rumah
Kalau jauh , buat penat aku ja buh minyak moto (padahal xpnh bubuh pun). Jauh sgt watpa , aku just nak isi masa lapang aku ja . Lagi pun , kalau dekat kan senang .
Takpayah teruk sgt berjemur tengah panas smbil bwk moto tu . Dapat elakkan diri daripada kemalangan . Ehh , ayat BM SPM :)

2) ada SHIF
Aku nak kerja yg agak tidak tough sgt , nak yg ada shif . Sebabnya , aku ni tidak mempunyai daya kekuatan fizikal yg tinggi . Letih tahu . Mana taknya , dulu aku kerja 12jam . rehat sejam jaa . Sakit kaki oii . Ni pun dalam usaha memulihkan kaki yg merekah2 ni . Nak kluar pun pandai pakai socks dah . Dulu nii , kemain ==

3) Nak kerja yg mudah
Eh , ade ka kerja yg mudah ? NAMA pun kerja kan ? msti lah susah . Apa lah aku ni . Bukan , I meant . Keja yg agak mudah . Dulu ni , aku kena berdiri sepanjang masa . Kekadang nak duduk bertinggung tu pun rasa bersalah . Nnt bos marah , mampus aku . Hah . Nak kerja yg boleh duduk . Yg boleh guna hp cenggitu haaaa .

Sudah lah dengan sebab tu . Cukup kot 3 sebab kan ?? Sudah memadai , dan merangkumi semua isi hati saya selama ini . Wahh -,,-

Kerja yg aku dah dapat

1) kedai apa ntah , (bju kot)
2) Promoter TM
3) Kedai bunga
4) Kedai Kosmetik ( yg ni I suka, suke sangat)


Kedai No 1 :
Aku dipaksa bekerja pada hari aku mintak kerja , Noway lah . Aku ada temujanji dengan kakak tu . Lpastu dia suruh kerja . Aku cakap nak keluar jap . Lepastu , tau tak apa aku buat ??? Aku keluar, tak masuk2 . Hahahahahah==' Aku cerita kat adik aku . Diorang suma gelak terbahak-bahak, smpai kata " ADA JUGAK MANUSIA JAHAT MACAM HG NI "

Kerja 2 :
Aku taktau krja mcm mana ni . Kawan baik aku yg tolong kan . Dia cakap okay ja kalau nak kerja pun . Aku ni jenis pemalas tau . Tapi , Satu hari tu , aku mmg nekad dah nakpi kerja . Tetiba sakit perut punya pasal . Jem terus . Sakit hati tau . Memang sakit hati . Sebab aku dah bersiap dah nakpi .

Kedai Bunga :
Taknak aahh jauh , lepastu 12jam . Tak berbaloi lah .

Kedai n04 .
Dah dapat , dah interview . Tapi , tak call pulak . cehhh =='



K lah , dulu masalah nak ambik spm . Sekarang dah masalah dengan KERJA . K bai








































January 2, 2013

Gaji


Today 2/1/13 was tarikh keramat :) u know y ? cause I dapat gaji .
Horeyyyyyyyyyy . First gaji . Sebelum ni mana pernah kerja . Kerja maka adalah .

Soal kerja , memang selalu kena marah . Siap pernah kena maki dengan customer lagi tu .
Kisahnya macam ni ..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................tidur ( 1.12 a.m )

Mcam ni ha . Kak Nana suruh aku kait baju yg ada kat atas tu . Then , dia bg lah stick . Aku pun tercunggup2 lah . Nak kait baju yg mana ntah ? Aku tnya lah kat customer Lpastu cusomer tu cakap , "yg silver tu , yg silver" . Aku pun . " Hah ? Yg mane ? " .

Dia terus maki aku bebbbbbbb

" Aih , bagi pelanggan amek sendri lah senang .(sambil tarik kerusi yang berdekatan) . Susah jugak mau takmau dengar cakap pelanggan . Ambik baju sendri ni baru ada akal . "

Cewah kau ejangggg , kemaih kau .


Ada satu story lagiiiiiiiiiiii,


Lantai kotor sbb ada sorang budak ni TERpijak tahi kucing (mybe) , kotor depatment aku ni . Aku mop lah . Mmg aku mop bnyak2 . Xmau bg bau busuk . kayy then . Lantai tak kering . Makcik tu mai pijak dengan anak2 dia . okay (skit hati sbb kena mop balik ) , then .. anak dia bg jatuh straw . Mak dia kata " Jangan dk kutip dah , KOTOR " . Then , dia terus sepak straw tu sampai berada dia depan kakiku . Aku dengan muka selambe , angkat jelah . EEEEE , padahal . Aku ter MENANGISS .
















Cinta


Kenapa lah sekarang aku susah sgt nak bercinta ni . Kalau dulu tu , bukan main . Cepat ja ada pkwe. Tapi syukur alhamdulillah lah ;) Org yang tak berpunya ni dilindungi daripada perkara2 maksiat . Alhamdulillah :)

"AKU MENCINTAIMU KERANA AGAMA YANG BERADA DI DALAM DIRIMU , JIKA HILANG AGAMA ITU , MAKA HILANGLAH CINTAKU PADAMU "

Bukan taknak bercinta ni , cuma masa je takcukup . Yelah , aku busy sgt dengan kerja . Mana dan tengok apa pun . Diri sndri pun tak terjaga . Rambut pun dah lama tak buh syampoo . HAHA , (Pengakuan) . Yelah , tersgt busy. Dengan budak2 nak msuk seklah . sibuk lah .

Taknak menyakiti hati sesiapa . So that why , rasa macam tak patut ja bercinta . Aku balik lewat , dalam pukul 11 . Time bila nak ngadap hp . Sedangkan kerja kat rumah ni pun bnyak lagi haa nak kena buat .


Perasaan sepi tu mmg ada . Cuma buat rilek ja . Mungkin sekarang bukan masa yang tepat kot . Aku belajar daripada pengalaman lepas . Disebabkan aku angau bercinta , trial spm aku teruk lah . So , lepas ni . If aku dapat Matrikulasi pun , aku taknak couple . Dalam minda ni , dok target nak belajar kat luar negara pulak . Eh aneh . Sebelum spm tak pula aku fikir . Lepas spm baru ada planning yg besar mcm ni .


Di mana pun kita berada , ingat ALLAH SWT yang Maha Berkuasa .
Tiada istilah couple okay ;) . Sama-samalah kita menikmati kenikmatan bercinta selepas kahwin .


Bila difikirkan tentang dosa , mmg takut takut . Kita a=bnyak melakukan dosa . Adakah kita mampu bilang dosa kita dalam sehari? belambak weh belambak . Sehari pun banyak dah dosa yang kita buat . Subhanallah .
















AWESOME FOLLOWERS