January 2, 2013

Gaji


Today 2/1/13 was tarikh keramat :) u know y ? cause I dapat gaji .
Horeyyyyyyyyyy . First gaji . Sebelum ni mana pernah kerja . Kerja maka adalah .

Soal kerja , memang selalu kena marah . Siap pernah kena maki dengan customer lagi tu .
Kisahnya macam ni ..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................tidur ( 1.12 a.m )

Mcam ni ha . Kak Nana suruh aku kait baju yg ada kat atas tu . Then , dia bg lah stick . Aku pun tercunggup2 lah . Nak kait baju yg mana ntah ? Aku tnya lah kat customer Lpastu cusomer tu cakap , "yg silver tu , yg silver" . Aku pun . " Hah ? Yg mane ? " .

Dia terus maki aku bebbbbbbb

" Aih , bagi pelanggan amek sendri lah senang .(sambil tarik kerusi yang berdekatan) . Susah jugak mau takmau dengar cakap pelanggan . Ambik baju sendri ni baru ada akal . "

Cewah kau ejangggg , kemaih kau .


Ada satu story lagiiiiiiiiiiii,


Lantai kotor sbb ada sorang budak ni TERpijak tahi kucing (mybe) , kotor depatment aku ni . Aku mop lah . Mmg aku mop bnyak2 . Xmau bg bau busuk . kayy then . Lantai tak kering . Makcik tu mai pijak dengan anak2 dia . okay (skit hati sbb kena mop balik ) , then .. anak dia bg jatuh straw . Mak dia kata " Jangan dk kutip dah , KOTOR " . Then , dia terus sepak straw tu sampai berada dia depan kakiku . Aku dengan muka selambe , angkat jelah . EEEEE , padahal . Aku ter MENANGISS .
















Cinta


Kenapa lah sekarang aku susah sgt nak bercinta ni . Kalau dulu tu , bukan main . Cepat ja ada pkwe. Tapi syukur alhamdulillah lah ;) Org yang tak berpunya ni dilindungi daripada perkara2 maksiat . Alhamdulillah :)

"AKU MENCINTAIMU KERANA AGAMA YANG BERADA DI DALAM DIRIMU , JIKA HILANG AGAMA ITU , MAKA HILANGLAH CINTAKU PADAMU "

Bukan taknak bercinta ni , cuma masa je takcukup . Yelah , aku busy sgt dengan kerja . Mana dan tengok apa pun . Diri sndri pun tak terjaga . Rambut pun dah lama tak buh syampoo . HAHA , (Pengakuan) . Yelah , tersgt busy. Dengan budak2 nak msuk seklah . sibuk lah .

Taknak menyakiti hati sesiapa . So that why , rasa macam tak patut ja bercinta . Aku balik lewat , dalam pukul 11 . Time bila nak ngadap hp . Sedangkan kerja kat rumah ni pun bnyak lagi haa nak kena buat .


Perasaan sepi tu mmg ada . Cuma buat rilek ja . Mungkin sekarang bukan masa yang tepat kot . Aku belajar daripada pengalaman lepas . Disebabkan aku angau bercinta , trial spm aku teruk lah . So , lepas ni . If aku dapat Matrikulasi pun , aku taknak couple . Dalam minda ni , dok target nak belajar kat luar negara pulak . Eh aneh . Sebelum spm tak pula aku fikir . Lepas spm baru ada planning yg besar mcm ni .


Di mana pun kita berada , ingat ALLAH SWT yang Maha Berkuasa .
Tiada istilah couple okay ;) . Sama-samalah kita menikmati kenikmatan bercinta selepas kahwin .


Bila difikirkan tentang dosa , mmg takut takut . Kita a=bnyak melakukan dosa . Adakah kita mampu bilang dosa kita dalam sehari? belambak weh belambak . Sehari pun banyak dah dosa yang kita buat . Subhanallah .
















AWESOME FOLLOWERS